Vítejte na znovu oživeném a trochu aktualizovaném PupajzWebu. Stále jsou tu vítani všichni Šafaříkovic, Julákovic, Klimešovic, Kurandovic, Turečkovic, Skorkovských a taky přátelé a kamarádi naší rodinky, kteří si občas rádi přečtou, co že se to u nás zase děje.

Hravá
(v kategorii Co se jinam nevešlo)

Dětská fantazie je nekonečná a stále produkuje nové a nové podněty k různým hrám. Poslední dobou je skoro nejoblíbenější hra na policajty a zloděje, ve všech možných variantách. Touha představovat zlosyny a strážce zákona je přepadá většinou naprosto nečekaně. Najednou se odkudsi ozve nelidský řev, já se už ani nelekám (podle hesla – plaš se teprve, až poteče krev). Za chvíli se bytem nebo parkem (to v případě honičky v terénu) prohánějí chmatáci, desperáti a vrahové (přestavuje je Kristýnka) následovaní strážníky, šerify a pidlicajty. Celý závod doprovází všemožné pokřiky a hrozby. Klasické „Chyťte ho“ nebo „Stůj nebo střelím !“ nestojí ani za zmínku.
Často se ale ozve nějaká originalita. Jedna z posledních verzí byla o uloupení takových těch barevných papírků s obrázky a číslíčky, kterých když máme v portmonce dostatek, jsme spokojení. Bytem cválala maskovaná Kristýna a hlasitě vyhrožovala:
„Pozor, pozor, jsem strašný lupič a chystám se vykrást bankovku !“
Chudák, až jí někdo prozradí, že i když jsou ta platidla kryta zlatem (je to přece jen pevnější podklad než poctivá socialistická práce), tak z těch platících papírků toho moc neukradne …
Někdy ale taková hra nekončí dobře. Protože na koních se po sídlišti prohánět nemůžou, bicykly jim musí stačit. A jak se tak honily a honily, tak – jak známo, nehoda není náhoda – zlobilka kolečko se nějak zvrtlo a porušovatel zákona vzlétl přes řidítka do vzduchu. Na zem na … ústa už dopadla naše Kristýnka. Ihned se pochopitelně sídlištěm rozléhalo kvílení, ze kterého okolní čumilové museli vyvodit aspoň nějakou zlomeninu. Naštěstí z toho byl jen rozsáhlý silniční lišej na loktech. A tak se Piňda od té doby velice brání tomu, aby se jí zranění dezinfikovala „kyselníkem“.

0 Komentářů
Dne 17 Mar 2009 napsal(a) elka

Opiš "{first}, {second} a {third}" písmeno červeného slova do rámečku:
"{r-letters}" → {letter-input}
Jméno:
Xichtík: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

| Zapomeň na mně
Content Management Powered by CuteNews


Díky vám všem, kdo jste ocenili naší společnou práci a napsali nám pár řádek do Knihy hostí. Díky těmto zápisům jsme alespoň získali představu o tom, kdo naše stránky čte. Vždyť dělat stránky jenom tak, aniž by je někdo četl, by byla přece hloupost. Nově můžete reagovat jednotlivě na každý článek.

Aktuální (pí)dění

Rodinný archiv

Kniha návštěv


Galerie

Odkazy

  Přístupů na stránky: