Vítejte na znovu oživeném a trochu aktualizovaném PupajzWebu. Stále jsou tu vítani všichni Šafaříkovic, Julákovic, Klimešovic, Kurandovic, Turečkovic, Skorkovských a taky přátelé a kamarádi naší rodinky, kteří si občas rádi přečtou, co že se to u nás zase děje.

Jak je to s novými členy rodiny
(v kategorii Ze života rodinky)

Noví obyvatelé, vlastně obyvatelky našeho příbytku značně zvýšily náš počet hlaviček a nožiček. Takže momentální skóre hlav a dolních končetin je 6 : 16. Zdatnější počtáři už zjistili, že zvlášť u toho druhého čísla je to trochu podivné.
Zkrátka máme doma myši !! A hned dvě !!

Pořídili jsme si dvě miminka zvířátek osmák degu. Momentálně je jim 6 týdnů a teprve se rozkoukávají. Byly pojmenovány Lili a Rebeka, zkráceně Becky. Honza jim říká Osminka a Šestnáctinka :-)
Holky tvrdí, že je od sebe rozeznají, mně připadají obě stejné. Takže jsme přistoupily k jasnému a viditelnému označení alespoň u té odvážnější, což byla Lili, aspoň podle tvrzení našich slečen. Záměrně píšu přistoupily s "y", taťka nebyl přítomen, jinak by k operaci nemohlo dojít, protože hlava rodu má v těchto případech víc rozumu než my a nebohé osminky by určitě bránil.
Příručky radí třeba vyrobení malé plešky. Kdo jste někdy chtěli trochu přistřihnout chloupky na svém domácím mazlíčkovi, tak ví jak to asi jde. No hodně špatně, zvlášť když stříhaný jedinec s úpravou svého zevnějšku zrovna nesouhlasí. Pak mně napadl "spásný" nápad - holky mně nedávno ukecaly, že současná barva jejich hára je trochu nudná a že jí chtějí nějak vylepšit. Za tímto účelem jsme pořídili barvy ve spreji, které na vlasovém porostu vyrobí pruh nějaké nenápadné barvy, třeba svítivě oranžová. Naštěstí ve chvíli, kdy si barevný potomek strčí hlavu pod vodu, tak barva odteče do kanálu. Vytáhla jsem plechovku, ve které měla být barva odstínu třpytky a ... nebojte, nestříkala jsem to přímo na zvířátko. Trochu barvy bylo stříknuto na kapesník a začaly jsme natírat chloupky mezi oušky. Až když jsme trochu pomačkanou Lilinku vrátily do klece, došlo mi, jaká mně to napadla pitomost. Vždyť ten tvoreček se čistí skoro stejně jako kočka, případně jí pomáhá její chlupatá sestřička. Takže olizováním by se třpytky mohly dostat do osmáčích bříšek a udělat tam nějakou neplechu. Od Kláry jsem hned dostala pěknej "sprdunk", že jsem osminky ohrozila na životě. No jak vidno, i dospělí mají praštěné nápady :-((
Do večera třpytky nespíš nějak opadaly nebo tak něco, zůstalo jen trochu na Lilině uchu. I ráno byly obě osminky v pořádku. Tak snad celá akce skončí bez pohrom.
Když byly děti už v hajanech, zase mně napadl nápad :-). Povedl se mi odchyt druhé osmáčí holky, což se jí pochopitelně nelíbilo a můj prst pocítil veškerou sílu stisku malých zoubků. Když už jsem Rebeku měla v hrsti, podle příručky jsem vyrobila nesmývatelnou fixou tečku na jejím ušním boltci.
Konečně tedy budem vědět, která je která. Teď už je musíme jen pomalu ochočit.

Brzo budou fotky, tak se můžete těšit.

0 Komentářů
Dne 16 Dec 2011 napsal(a) elka

Opiš "{first}, {second} a {third}" písmeno červeného slova do rámečku:
"{r-letters}" → {letter-input}
Jméno:
Xichtík: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

| Zapomeň na mně
Content Management Powered by CuteNews


Díky vám všem, kdo jste ocenili naší společnou práci a napsali nám pár řádek do Knihy hostí. Díky těmto zápisům jsme alespoň získali představu o tom, kdo naše stránky čte. Vždyť dělat stránky jenom tak, aniž by je někdo četl, by byla přece hloupost. Nově můžete reagovat jednotlivě na každý článek.

Aktuální (pí)dění

Rodinný archiv

Kniha návštěv


Galerie

Odkazy

  Přístupů na stránky: