Vítejte na znovu oživeném a trochu aktualizovaném PupajzWebu. Stále jsou tu vítani všichni Šafaříkovic, Julákovic, Klimešovic, Kurandovic, Turečkovic, Skorkovských a taky přátelé a kamarádi naší rodinky, kteří si občas rádi přečtou, co že se to u nás zase děje.

Ze života k kleci
(v kategorii Ze života rodinky)

Jaké že to novinky pro vás mají naši milí hlodavci?
Všichni tři se pěkně se drali o to, aby sem psali sami, že to prý nadrápou líp než my dvounožci. Pořád se ale nemohli dohodnout, kdo z nich bude psát, chtěli to všichni najednou a to by byl pěkný mazec. Tak jsme je vyhnali od té chytré bedny s monitorem a píšem pěkně za ně. Tedy aspoň do doby, než vyberou nejzdatnějšího pisatele.
Předně už máme avizovaného třetího osmáčka, tedy osmačku Amálku. Dnes je jí přesně pět týdnů. A protože do třetice všeho dobrého, u čísla 3 počet našich osmíků skončí. Tedy jestli nám Lili ještě nechystá nějaké překvapení. Na rozřešení téhle hádanky si ale budeme muset ještě počkat.
Nová osmanda je sice menší než ty dva rošťáci (tedy zatím), ale vypadá to, že je pěkně oprsklá a nedá si něco jen tak líbit. Po vhupnutí do obydlí byla hned pečlivě očichávána oběma spolubydlícími a když už jí to otravovalo, tak se pořádně ozvala nebo očichávač taky dostal nějakou tu ťafku. Dřív se ve stále oblíbenějších boxerských zápasech v kategorii hlodavců utkávali jen Lili a Bek. Než jsme přivezli Amálku, tak Kristýna prorokovala. že mrňavka jim ty bitky bude pískat. Skutečnost je ale jiná, hádají a perou se většinou všichni najednou a případný soudce by stejně neměl šanci se prosadit.
Hlady určitě taky nezůstane. Když viděla, jak Lili dřepí u mističky a láduje se, přištrachala se ke zdroju těch dobrot a milou Lilinku normálně odstrčila. Chudák Lili jen nevěřícně zírala.
Na dnešní kontrole u slečny zvěrodoktorky byli všichni chlupáčci pečlivě prohlídnuti. Výsledkem byly dvě super zprávy a jedna ne moc příjemná a to jak pro osmíky, tak pro nás.
1) Bek byl pochválen jako vzorný rekonvalescent a všechno že se krásně zahojilo.
2) Milá osmáčí odbornice potvrdila, že Amálka je opravdu holčička ! Všichni jsme byli moc rádi, mimo jiné proto, že jsme nemuseli vymýšlet pánskou verzi vybraného jména.
A co že je ta ne moc dobrá novinka ? Ty brebery kousavé, co nás všechny otravovali (říká se jim draví roztoči), jsme si domů přinesli nejspíš v pytli se senem. Kdyby jsme chovali nějakého většího čtvernožce, jako nějakého hafana nebo přítulnou micinu, vyřešilo by se to nastříkáním nějakou chemikálií nebo speciálním obojkem a bylo by vymalováno. Bohužel pro osmáky je podobná chemie hodně nebezpečná a to až tak, že by zaklepat ... tlapkami. Členové naší osmáčí bandy tak dostali každý jedno "pigáro" do zadečku. Nemilé je, že tuhle včeličku musí dostat ještě za týden a pak ještě jednou, z čeho by příjemci injekce asi neměli velkou radost, tedy kdyby to věděli. Myslela bych si, že po třech bodnutích budou mít pokoj (jako při očkování). Ale páni výrobci si to asi dobře vyšpekulovali, aby z toho měli pořádnej zisk. Milá trojice injekcí prý vydrží asi tak 2 měsíce.
A abychom si to užili i my lidi, tak musíme (tedy kromě "vyplajznutí" jednoho zeleného papírku s jedničkou a dvěma nulami za každou injekci) znova důkladně vygruntovat osmáčí obydlí a pro velký úspěch to asi tak za týden ještě jednou zopakovat.

Zdá se, že máme o zábavu postaráno ...

0 Komentářů
Dne 19 Feb 2012 napsal(a) elka

Opiš "{first}, {second} a {third}" písmeno červeného slova do rámečku:
"{r-letters}" → {letter-input}
Jméno:
Xichtík: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

| Zapomeň na mně
Content Management Powered by CuteNews


Díky vám všem, kdo jste ocenili naší společnou práci a napsali nám pár řádek do Knihy hostí. Díky těmto zápisům jsme alespoň získali představu o tom, kdo naše stránky čte. Vždyť dělat stránky jenom tak, aniž by je někdo četl, by byla přece hloupost. Nově můžete reagovat jednotlivě na každý článek.

Aktuální (pí)dění

Rodinný archiv

Kniha návštěv


Galerie

Odkazy

  Přístupů na stránky: