Vítejte na znovu oživeném a trochu aktualizovaném PupajzWebu. Stále jsou tu vítani všichni Šafaříkovic, Julákovic, Klimešovic, Kurandovic, Turečkovic, Skorkovských a taky přátelé a kamarádi naší rodinky, kteří si občas rádi přečtou, co že se to u nás zase děje.

Bude to dlouhá cesta
(v kategorii Perly našich pokladů)

Když se náš milý potomeček chová jako pitomeček, spíš když zlobí jako hejno čertů a dělá svým rodičům spíš vrásky na čele než radůstky, vyhrožují mu často jeho zákonní zástupci vojnou jako řemen. Naše slečny sice nejsou žádná předpisová hodňátka, ale nikdy zatím nedělaly takové vylomeniny, že by jim hrozil režim skoro kasárenský. Na vojáčky si ale s taťkou hrajou. Nejvíc večer, když mají napochodovat do „cachtárny“. Hodný tatínek se změní v přísně zamračeného velitele a zavelí vojínům:
„Pozor !“ Jednotka předpisově provede, potulený úsměv na tvářích věstí, že se chystají nespíš k nějakým kulišárnám.
Vzápětí následuje povel „Čeléééém vzad !“ nebo „VLEVO nebo VPRAVO v bok!“, to podle toho, jak je to do koupelny nejblíž. Pěšáci se tak nějak a někam otočí, blížící se lumpárna jim přímo svítí z očí.
„Vojáci, pochodééém …. vchod !“ Tenhle povel ale chudák velitel už většinou nedokončí, protože milé vojandy, které do té doby stály v pozici zaražený hřebík, se najednou rozutečou, jak když do nich střelí a prchají naprosto opačným směrem, než měl velící na mysli. Následuje divoká honička po bytě, doprovázená hlasitým dětským chechtáním a marnými výkřiky „Zpátky … zastavit stát … Tam ne … StŮjte … dezentíŘI …“ Zběhové jsou nakonec zdárně nalezeni, odchyceni a navzdory jejich odporu odneseni k očistě.
Někdy si ale vojáčci tak trochu zavelí sami. Kristýnka si pro něco jde do pokojíku a já najednou koukám, že pochoduje tak, že by se za to ani hradní stráž stydět nemusela.
„Kampak jdete, vojáku,“ ptám se, když střihá nohama právě kolem mě.
„Do důchodu !“ zazní přesvědčivá odpověď.
Milý pěšáku, to budeš muset udělat ještě hóóódně kroků.

0 Komentářů
Dne 17 Mar 2009 napsal(a) elka

Opiš "{first}, {second} a {third}" písmeno červeného slova do rámečku:
"{r-letters}" → {letter-input}
Jméno:
Xichtík: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

| Zapomeň na mně
Content Management Powered by CuteNews


Díky vám všem, kdo jste ocenili naší společnou práci a napsali nám pár řádek do Knihy hostí. Díky těmto zápisům jsme alespoň získali představu o tom, kdo naše stránky čte. Vždyť dělat stránky jenom tak, aniž by je někdo četl, by byla přece hloupost. Nově můžete reagovat jednotlivě na každý článek.

Aktuální (pí)dění

Rodinný archiv

Kniha návštěv


Galerie

Odkazy

  Přístupů na stránky: