Vítejte na znovu oživeném a trochu aktualizovaném PupajzWebu. Stále jsou tu vítani všichni Šafaříkovic, Julákovic, Klimešovic, Kurandovic, Turečkovic, Skorkovských a taky přátelé a kamarádi naší rodinky, kteří si občas rádi přečtou, co že se to u nás zase děje.

Ryba s nohama
(v kategorii Ze života rodinky)

Už je to za námi. A co ? No ty krásné svátky pohody, klidu, rozzářených dětských očí, ale taky obžerství, konzumu a žlučníkových záchvatů.
My jsme je slavili po vzoru závodu míru, tj. na etapy. To podle počtu babiček a tetiček. Etapy byly letos čtyři. Jako prolog jsme si, jako každoročně, dali krátkou rybí procházku s venčením kapra a velkou nadějí, že se nám ho podaří vypustit do nedalekého chovného rybníka. Letošní šupináč byl pěkný divoch a taky trochu sebevrah. Už doma ve vaně tak řádil, že si svůj dočasný domov čtyřikrát vypustil. Naštestí jsme ho vždycky včas zachránili.
Počasí bylo opravdu na procházku jako stvořené: zima, ledovaté chodníky a pršelo. Vytáhli jsme z lehce navlhlého auta tašku s cákající rybou a vykročili. Ale asi levou nohou. Kapr se rozhodl, že nás předběhne a vyskočil ze zavazadla. Tak jsme honili toho rybího kaskadéra po zemi a kolemjdoucí nás pozorovali s lehce nevěřícím výrazem. Uprchlíka jsme úspěšně chytili a hurá k rybníku. Jenže ouha - vodní plocha byla jako na potvoru úplně schovaná pod ledovou krustou a šance, že chudáka kapříka protlačíme otvorem o průměru tenisáku, nebyla moc velká. Otrávení a mokří jsme se loudali zpátky k autu, abysme se popovezli o kus dál k jinému rybníku. Šplouchající tašku jsme zdárně dovlekli k vodě a už z dálky se na nás šklebily dvě velké díry. Z hlídacího domečku se najednou vynořil chlap a my jsme už už čekali, že nám pěkně vycinká, jakože tam nemáme co pohledávat. Pán byl naštestí hodný. Radil nám, že led není moc pevný na nějaké štrádování a ukázal díru u přitékajícího potůčku. Kapr tam žbluňknul, zamával ocasem a zmizel na průzkum svého nového obydlí. A my jsme si pak doma ještě dlouho pod peřinou zahřívali zkřehlé nohy a nalejvali se všemožným teplým pitím, že abysme tu mokrou výpravu neodstonali.

0 Komentářů
Dne 12 Jan 2011 napsal(a) elka

Opiš "{first}, {second} a {third}" písmeno červeného slova do rámečku:
"{r-letters}" → {letter-input}
Jméno:
Xichtík: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

| Zapomeň na mně
Content Management Powered by CuteNews


Díky vám všem, kdo jste ocenili naší společnou práci a napsali nám pár řádek do Knihy hostí. Díky těmto zápisům jsme alespoň získali představu o tom, kdo naše stránky čte. Vždyť dělat stránky jenom tak, aniž by je někdo četl, by byla přece hloupost. Nově můžete reagovat jednotlivě na každý článek.

Aktuální (pí)dění

Rodinný archiv

Kniha návštěv


Galerie

Odkazy

  Přístupů na stránky: