Vítejte na znovu oživeném a trochu aktualizovaném PupajzWebu. Stále jsou tu vítani všichni Šafaříkovic, Julákovic, Klimešovic, Kurandovic, Turečkovic, Skorkovských a taky přátelé a kamarádi naší rodinky, kteří si občas rádi přečtou, co že se to u nás zase děje.

Vrchol psí drezury
(v kategorii Co se jinam nevešlo)

Vycházím takhle onehdá z takového toho velkého blázince, kam skoro každý z nás čas od času musí, aby aspoň trochu zaplnil prázdnotu zející v "letníčku" neboli chladničce. Venku čekala roztomilá psí slečna, které se právě vrátila panička. Madam zarachotila nákupním vozidlem do košořady a hrne se ke svému čtyřnohému miláčkovi.
"No už jsi se dočkala," povídá fence, která jí radostí skáče skoro až na hlavu, "už jsem zpátky." Zhluboka zaloví v tašce s uloveným proviantem a před psici položí ... balík toaletního papíru !!
Naivně jsem si do té doby myslela, že tenhle úžasný vynález byl vymyšlený pro dvounožce, aby po provedení potřeby nemuseli pořád hledat lopuch s pěknou beruškou, v nejhorším jehličnatou větvičku hojně obsypanou sněhem. Ale že by to drobné zvířátko bylo natolik inteligentní (spíš geniální), že by pochopilo, na co jsou ty divné roličky určeny? Tím pochopitelně nemyslím bezva psí hru: Rozmotej je všechny v plné délce, pak rozcupuj na pidikousíčky a až páníček začne děsně řvát, tak se nezapomeň tvářit, že za to všechno může buď ta zatracená kočka (úhlavní to nepřítel), sousedův děsně otravný podvraťák nebo (když to nejde svést na micinu nebo jiného hafana) že vůbec nevíš, kdo by to mohl udělat.
Pak jsem si vzpomněla na dobu, kdy jsme i my měli doma čtyřnohého kamaráda a následně na situaci, když jsme po úspěšném lovu v obchodě museli čekající "psině" předložit něco malého (třeba pěknou flákotu) jako odškodnění za to dlouhé čekání. Párkrát jsme se pokusili tvářit, jako že v tom super nebo hyperkrámu neměli nic jedlého pro psy, což bylo bleskově prokouknuto a doma pak někdy následovala ještě bleskovější kontrola "ulovené kořisti". Ale že by se ta malá chlupajda spokojila s odměnou v papírové podobě ? To by musela být z hodně jiného papíru ...
Čtyřnohá potvůrka ale moje dohady rázně ukončila. Balík trochu očichala, pak ho jemně uchopila do tlamičky a hrdě se vydala směrem k domovu. Když psí majitelka zaregistrovala, že jen nevěřícně valím oči, hned mi celou situaci objasnila.
"My vždycky když jdeme spolu z nákupu, tak ona musí něco nést. Jinak není spokojená."
Paní to měla opravdu dobře zařízené. Jen by mě zajímalo, jak by si poradila ve chvíli, kdyby z toho centra konzumní rozkoše nesla jen pytel brambor nebo basu chmelového moku ...
Já hloupá, na to má určitě vycvičeného mužíčka !

0 Komentářů
Dne 04 Mar 2012 napsal(a) elka

Opiš "{first}, {second} a {third}" písmeno červeného slova do rámečku:
"{r-letters}" → {letter-input}
Jméno:
Xichtík: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

| Zapomeň na mně
Content Management Powered by CuteNews


Díky vám všem, kdo jste ocenili naší společnou práci a napsali nám pár řádek do Knihy hostí. Díky těmto zápisům jsme alespoň získali představu o tom, kdo naše stránky čte. Vždyť dělat stránky jenom tak, aniž by je někdo četl, by byla přece hloupost. Nově můžete reagovat jednotlivě na každý článek.

Aktuální (pí)dění

Rodinný archiv

Kniha návštěv


Galerie

Odkazy

  Přístupů na stránky: