Vítejte na znovu oživeném a trochu aktualizovaném PupajzWebu. Stále jsou tu vítani všichni Šafaříkovic, Julákovic, Klimešovic, Kurandovic, Turečkovic, Skorkovských a taky přátelé a kamarádi naší rodinky, kteří si občas rádi přečtou, co že se to u nás zase děje.

Nikdy není pozdě
(v kategorii Co se jinam nevešlo)

Moje známá V. si nedávno dopřála umělecký zážitek a navštívila divadelní představení. První část se docela povedla a tak už se těšila, jak to bude po krátké přestávce pokračovat. Zatím si chtěla obstarat nějaké malé občerstvení. To, co pak ale viděla na přilehlé lavičce, už tak kulturní nebylo. Na odpočívadle potaženém sametem se uvelebily tři bábušky jak z ruských pohádek. Každé z klína přetékala pořádná cestovní kabela. Babky synchronizovaně zalovily v hloubi svých zavazadel a vytáhly cosi zabalené do ubrousků. Skoro obřadně balíčky rozbalily a začaly se cpát nějakou z domova přinesenou sváčou. Jen pořádný samovar jim k té hostině chyběl. Mezi vůně drahých voňavek a vod po holení se začal mísit odér uzeniny a křenu. Dámy si znechuceně tiskly k nosu kapesníčky a vlekly své partnery zpátky do hlediště, kteří se při tom nejspíš nemohli rozhodnout, jestli je lepší činohra nebo pořádný dlabanec. Chudák V., ta neměla koho táhnout na druhou půlku a tak se aspoň uklidňovala tím, že skvělé výkony herců jí dají určitě na ten nekulturní prožitek zapomenout. Z textu zaručeně krásného divadelního kusu však jako na potvoru slyšela jen každé třetí slovo. Do předchozí řady se usadila nějaká zanícená fanynka divadla a musela to umělcům na scéně dát patřičně najevo. Vytrvale tleskala téměř po každé replice a často také provolávala "bravo". Na neštěstí jí to vydrželo až do závěrečné opony, takže V. odcházela ze stánku umění značně znechucena a v duchu si mumlala, že si příště podobnou návštěvu kultury jak se patří rozmyslí.
--------------------------------------------------------------------------------------
Hodně venkovských chalup a chatiček je od jara do podzimu obydleno dámami seniorského věku, které sice nejezdí tak často do přímořských letovisek, ale do starého železa ještě určitě nepatří.
Maminka jednoho kamaráda je jednou z takových chatařek. Přes den většinou zahradničí a večer se schází s okolními babkami na vínko a nějaké ty drby. Kamarád jako správný syn ji často jezdí navštěvovat i s rodinkou, aby prověřil, jestli babička neuklohnila nějakou tu dobrotu a jestli nedělá žádné lumpárny. Při jedné "kontrole" se babička chlubila, jak si udělaly s holkama bezvadný bramborák. Kamarád jen spolkl slinu a litoval, že mu nenechaly taky na ochutnání. Babi se ale vytahovala dál.
"No, když mi jsme tam nedali majoránku, ale marjánku !!"
Vyjevený syn zalapal po dechu, ale než stačil svou matku pokárat, dozvěděl se, jaké to bylo vynikající a babička pak spala krásně jako nemluvně až do kuropění.
Cestou domů se mu to ještě honilo v hlavě. Ze zamyšlení ho ale vytrhla dcera, která se naprosto vážně ptala:
Tati, a to bude babička teď jako fetovat ??"

0 Komentářů
Dne 16 Jul 2012 napsal(a) elka

Opiš "{first}, {second} a {third}" písmeno červeného slova do rámečku:
"{r-letters}" → {letter-input}
Jméno:
Xichtík: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

| Zapomeň na mně
Content Management Powered by CuteNews


Díky vám všem, kdo jste ocenili naší společnou práci a napsali nám pár řádek do Knihy hostí. Díky těmto zápisům jsme alespoň získali představu o tom, kdo naše stránky čte. Vždyť dělat stránky jenom tak, aniž by je někdo četl, by byla přece hloupost. Nově můžete reagovat jednotlivě na každý článek.

Aktuální (pí)dění

Rodinný archiv

Kniha návštěv


Galerie

Odkazy

  Přístupů na stránky: